Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 156SW vs Lancia Lybra SW

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщение
    Колега, вземи се научи да пишеш грамотно. Нищо лично. Не намесвай Тезиса в тази тема, защото май само си го виждал на снимка.

По темата: Либрата просто си е по-луксозният автомобил от двата. Зависи какво търси човека в една кола. Ако търси комфорт и екстри-Либрата. Ако търси спортното усещане-Алфата.
    Не съм го виждал на снимка само тезиса ако не лъжа е с много носачи тежък и кофортен ама човека си търси комби алфата ми харесва (това е мое мнение)повече ланчата ме връща в миналия век и не спорт вагон може да се нарече като 33 ка спейс вагон нищо спортно няма в ланчата .. и пак за обем и товари Капа комби : )
    sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
    Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
    Ramstein - Benzin
    https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Аз преди 1 година бях пред същата дилема, 156 или Lybra, тогава четох гледах и накрая се спрях на Либра. Един приятел си беше взел такава, качих се карах, возих се и реших че това е колата ми. Моята е Екзекютив с всички възможни екстри, и мога да кажа че не съжелявам грам за избора си. Да по евтина е за окачване Либрата това е + за мен, но и просто всеки път като се кача в нея се изпълвам с кеф . Мое мнение не го натрапвам никому.

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
        Не съм го виждал на снимка само тезиса ако не лъжа е с много носачи тежък и кофортен ама човека си търси комби алфата ми харесва (това е мое мнение)повече ланчата ме връща в миналия век и не спорт вагон може да се нарече като 33 ка спейс вагон нищо спортно няма в ланчата .. и пак за обем и товари Капа комби : )
        С много носачи е Тезиса, ама 2 от тях са на цената на един долен за 156
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Хе-хе, все пак колата е съвкупност от доста неща и само избор по визия, е като да си избереш и жена по този критерий. В крайна сметка на нашия пазар (втора ръка), трудно може да се прогнозира на какъв читва модел и марка може да се попадне и поради тази причина човек не трябва да се настройва за нещо конкретно. Гледа, пробва и което му допадне и е в по-добро състояние, него да взима. Всичко останало не е добър съветник.

PS. То и Subaru Impreza прилича на творението на пиян каменоделец, ама едва ли някой ще откаже един WRX
          Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
          Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            Незнам що такова мразене на 156 ама това е най - масовата алфа както и 145 ..... така че не вервам а либри няма толкова и не ги карат
            sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
            Ramstein - Benzin

Comment

Баси колко приказки! Ланчата е грозна - само слепец не би го забелязал. Ако на човека не му пука за външния вид, да взима по-запазената. Ама явно му пука, щом пита за 156.
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
              ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Ае то по принцип самото комби не е най-красивото нещо в света на атомобилите, така че нещо по-грозно не е кой знае каква драма.
                Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Незнам що такова мразене на 156 ама това е най - масовата алфа както и 145 ..... така че не вервам а либри няма толкова и не ги карат
                  To И Ферари-та и Порше-та много-много ги не карат... явно си не стават.
                  Аз явно не съм много в час, ма не виждам какво толкова спортно и директно намирате в поведението на Алфа 156СВ? Като излъчване - ДА изглежда "по-спортна" от Либра-та, ама като поведение не е толкова голяма разликата.
                  Разликата в усещането идва по-скоро от обурудването и седалките на Либрата.
                  За цената на окачването няма какво да спорим - фактите са ясни и не са в полза на Алфата.
                  За визията вече си е въпрос на вкус... и не мисля, че тук във форума някой може да помогне в избора на колата по външен вид.
                  Явно повечето сме пристрастни - все пак караме АЛФИ.
                  Успех в избора на автора на темата.
                  Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                  Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Алфата е спортна марка и такава ще си остане .... твърдо окачване екстремно возене при висока скорост незнам ама ланчата е голям фиат нищо повече ..... алфата да фиат ги произвежда но има коренна разлика от фиат и ланча това всеки ще ви го каже бе хора .... либрата човек на външен вид нито на аеро динамика не може да и стъпи а вътре ако си пенсионер ще я караш .... и ще ти харесва .

Ramstein - Benzin

Comment

За малко и да си повярваш, а......
                      Ми завист, ко да са прай........

И ся последно не разбрах!!!

Заради 2-горни носачи Алфата била по-скъпа за поддръжка!!!

Те 2-те коли са коренно различни като излъчване......

Ланчата- вътрешно излъчва лукс и спокойствие, външно не желая да е коментирам.....

Алфата- е с спортно излъчване и от вън и от вътре...

И тъй като някой тук намеси и жените.....
                      Миииии може и да е със супер тяло, крака, дупе, гърди.......
                      Но все пак е добере да е поне малко лицеприятна!!!
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

С риск да се отклониме малко от темата...
                        ...твърдо окачване екстремно возене при висока скорост ...
                        ... ъъъ нали за 156 говориш? ТИ колко други "спортни" марки коли си имал? По твоя критерий 146 е още по - "спортна", а 155 си е направо болид...

P.P. Вальо не са само бройката на носачите, а и честотата на смяна.

P.P.2 Всичко това не ми пречи да харесвам повече Алфата, ама гледам че вече почнаха много глупости да се пишат и ме изби на съвест....
                        Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 22:51.
                        Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                        Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                          За малко и да си повярваш, а......

Ми завист, ко да са прай........

И ся последно не разбрах!!!

Заради 2-горни носачи Алфата била по-скъпа за поддръжка!!!

Те 2-те коли са коренно различни като излъчване......

Ланчата- вътрешно излъчва лукс и спокойствие, външно не желая да е коментирам.....

Алфата- е с спортно излъчване и от вън и от вътре...

И тъй като някой тук намеси и жените.....
                          Миииии може и да е със супер тяло, крака, дупе, гърди.......
                          Но все пак е добере да е поне малко лицеприятна!!!
                          Ши напоследък голям капацитет ще дойдеш,я кажи колко носача на Тезис си сменил,та знеш какви са цените,ако искаш мога да дам няколко оригинални,повтарям оригинални на цена 82 лв. за брой....................

Изключително много ти завиждам за манекенката,но да знаеш,че до ден днешен съм благодарен на бога,че не си купих 156...........................Само ми кажи,кое вътре в 156 има спортно излъчване освен таблото с уредите,можеби дървения волан,или дървената централна конзола,или изключително неудобните седалки....................???????????????

---------- Post added at 06:50 ---------- Previous post was at 06:49 ----------

Алфата е спортна марка и такава ще си остане .... твърдо окачване екстремно возене при висока скорост незнам ама ланчата е голям фиат нищо повече ..... алфата да фиат ги произвежда но има коренна разлика от фиат и ланча това всеки ще ви го каже бе хора .... либрата човек на външен вид нито на аеро динамика не може да и стъпи а вътре ако си пенсионер ще я караш .... и ще ти харесва .
                          Нищо екстремно няма в управлението и окачването на 156,това е един прост седан/комби с твърда возия,тя не означава спортно излъчване и управление....................
                          Last edited by Mury; d.m.y г., 06:53.
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ши напоследък голям капацитет ще дойдеш,я кажи колко носача на Тезис си сменил,та знеш какви са цените,ако искаш мога да дам няколко оригинални,повтарям оригинални на цена 82 лв. за брой....................

Изключително много ти завиждам за манекенката,но да знаеш,че до ден днешен съм благодарен на бога,че не си купих 156...........................Само ми кажи,кое вътре в 156 има спортно излъчване освен таблото с уредите,можеби дървения волан,или дървената централна конзола,или изключително неудобните седалки....................???????????????

---------- Post added at 06:50 ---------- Previous post was at 06:49 ----------

Еееее ми те други кат теб ги взимат по 50лв.
                            Ма тва не означава, че за всеки са такива цените!!!

Миииии ко да ти кажа....
                            Тва, че твойта е уголемен фейслифт на мойта, не е ли достатъчно......
                            sigpic
                            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                            147 JTDm 140-Малката манекенка
                            GT- JTDm 150

Comment

Батка ако рейка с 2 оборота от лок до лок не е екстремно управление, кажи ми кое е...
                              За окачването също не съм съвсем съгласен, в смисъл, че като погледнеш една здрава 156-ца отстрани, между калника и гумата има 2 пръста разстояние, като погледнеш същото разстояние на повечето други коли в нейния клас (включително и либрата), там спокойно можеш да правиш "фистинг"...
                              Според мен тия две неща са "спортни" (в смисъла в който хората наричат всяка кола с две врати примерно "спортна", а не в смисъла на презобена турбо бегачка с ковани бутала и окачване за 8 хиляди лева или пък в смисъла на екзотична кола с аеродинамика на космическа совалка)...

Comment

Купете си либра тогава и карайте що не карате ,а щото некой цурвул ще ви се смее по улицата човек на 25- 30 години в либра, имаше една пенсия при нас сека сутрин идваше да пие кафе олегнал човек да на него му отива .... Друго е като кажеш алфа марка с традиций всеки знае че има нещо спортно в марката а защо ли ? Шапка свалям ако се съберат толкова ланчий колкото алфи на 100 годишнинита се събраха на едно място кой беше преобладаващия модел 156 , 145 така много хора които карат 156 са тъпанари ....

Ramstein - Benzin

Comment

Working...
                                X